Ensin oman maan asiat kuntoon

Oletteko muuten huomanneet, että jotkut varsin kovaääniset ihmiset vaativat julkisuudessa ja varsinkin sosiaalisessa mediassa, että ennen kuin autetaan minkään muun maan ihmisiä yhtään missään, pitäisi laittaa Suomen ja kaikkien suomalaisten asiat prikulleen kuntoon?

No minusta kanssa on paljon asioita, jotka pitäisi laittaa yhteiskunnassamme kuntoon. Voisin heti listata vaikka kymmenen. Ja listaankin.

1. Monesti aikaisin aamulla kun lehdenjakaja tuo Hesaria postiluukkuun, lehti putoaa suoraan lattialle, mikä aiheuttaa pienen kopsahduksen ja lisäksi samalla postiluukku kolahtaa, minkä ansiosta voi herätä. On mahdollista, että heräämisen jälkeen ei pääse enää heti uneen. Minusta postinjakaja voisi päällystää jokaisen Hesarin kuplamuovilla ja asetella sen luukkuun varovasti siten, että lehti ei pääse suoraan putoamaan lattialle.

2. Joskus aikaisin aamulla tai aamupäivällä, voi toisinaan herätä tai muuten häiriintyä siitä, että joku käyttää pihalla lehtipuhallinta joko lehtien haravoimiseen tai lumien poistamiseen rapun edestä. Se on aivan kamalaa. Kyllä minä vaadin, että kaikkien talonmiesten ja muiden vastaavien työmiesten ja -naisten tulisi siirtyä käyttämään täysin äänettömiä työkaluja, tai vaihtoehtoisesti suorittaa jokaisessa taloyhtiössä kysely, milloin kaikille asukkaille sopisi äänekkäiden pihatöiden tekeminen.

3. Julkisessa liikenteessäkin on kehittämistä, ainakin meillä täällä maamme pääkaupungissa. Usein, kun pysäkkiaikataulun mukaan raitiovaunun pitäisi saapua 16.55, se saattaakin tulla 16.53 tai 16.57. Silloin saattaa myöhästyä tai joutua turhaan seisomaan kaksi minuuttia. Kysynpähän vain, että mitä hyötyä on aikatauluista, jos niitä ei noudateta?

4. Ja kyllä se Helsingin raitiovaunuliikenne muutenkin menee ihan miten sattuu. Esimerkiksi minä yritän usein matkustaa aamulla seiskalla Hakaniemestä Länsi-Pasilaan, ja istuudunkin kyytiin ihan hyvässä uskossa, mutta sitten Mäkelänrinteen uimahallin kohdalla raitiovaunun infotauluun pyörähtääkin tieto, että Pasilan asemalta ratikka lähtee Koskelan halliin. Silloin joutuu kävelemään viimeisen pysäkinvälin. Se on ikävää, kun on henkisesti valmistautunut pääsemään lähes työpaikan oven eteen. Minusta raitiovaunun kuljettajan pitäisi heti jo Hakaniemessä kuuluttaa (sekä useita kertoja matkan aikana), että vaunu ei mene perille Länsi-Pasilaan saakka. Silloin voisi ajoissa alkaa miettiä toimintavaihtoehtoja noin 500 metrin kävelylle.

5. Usein kun sunnuntaina menen korttelini Valintataloon mukanani täysi kassi tyhjiä pulloja, on pullonpalautusautomaatti (tai ”pullokone”, kuten kaupan henkilökunta tuntuu laitetta kutsuvan) pois käytöstä. Usein automaatissa on lappu, jossa lukee ”rikki”. Mutta minä olen alkanut epäillä. Epäilys on noussut mieleeni. Minä epäilen, että pullonpalautusautomaatti ei ole rikki, vaan ainoastaan poissa käytöstä, koska kaupassa ei ole tarpeeksi henkilökuntaa vastaanottamaan sunnuntaisin runsasta palautuspullojen määrää. Minä vaadin lähikauppaani lisää henkilöitä töihin sunnuntaisin, tai vaihtoehtoisesti, että he lakkaavat valehtelemasta pullonpalautusautomaatin olevan ”rikki”.

6. Kahvi on liian kuumaa R-kioskin kahviautomaateissa. Aina kun myöhästyy raitiovaunusta ja menee pysäkin vieressä olevalle Ärrälle ostamaan automaattikahvia, on kahvi liian kuumaa. Sen jäähtymistä täytyy odotella niin kauan, että puolet kahvista saa juotua vasta kun on perillä töissä, ja siellä puolestaan olisi jo tarjolla ilmaista kahvia, joten puolet Ärrältä ostetusta menee tavallaan hukkaan. Minusta Ärrän pitäisi huolehtia, että kahvi olisi selvästi paremmin jäähtynyttä, mutta ei toki vielä haaleaa, kun tuote tulee mukiin asiakkaan nautittavaksi.

7. Minun verorahat ja niiden väärinkäyttö. Jos kirjoittaa Googleen ”verorahat”, niin heti käy selville, että minun verorahoja käytetään jatkuvasti väärin. Tahtoisin, että verorahojani käytettäisiin vain oikein. Miksi kansanedustajat saavat päättää mihin verorahat käytetään? Miksi ei kansa? Miksi ei joka asiasta järjestetä kansanäänestystä?

8. Joskus voi sattua eläköityneen urheilutoimittajan Höyry-Häyrisen kanssa samaan elokuvanäytökseen tai esimerkiksi jalkapallokatsomoon. Silloin ei kulttuurielämyksen nauttimisesta tule mitään. Minä olen joutunut kuuntelemaan hänen taukoamatonta hölötystään sekä Finnkinon elokuvateatterissa ja HJK:n kotiottelussa. Eikö tälle tosiaan ole mitään tehtävissä? Haluaisin tässä kysyä, kuinka pitkälle olemme valmiita sietämään Häyrisen sananvapautta? Minusta asialle on aika laittaa stoppi.

9. Valheellinen mainonta kotimaisessa mediassa on saatava kuriin. Minä olen henkilökohtaisesti saanut kokea, kuinka radio- tai televisiomainoksessa kehutaan sitä tai tätä tuotetta, että niitä ostamalla voi säästää. Silti jokainen kerta kun olen niitä sitten ostanut, välillä aika paljonkin, niin on rahat tililtä vähentyneet. Välillä aika paljonkin!

10. Parkkipaikkojen riittämättömyys kaupungissa, varsinkin ilta-aikaan. Lähes aina kun yritän etsiä parkkipaikkaa kello kymmenen jälkeen illalla oman kotikatuni varrelta, on kaikki paikat varattu. Todella usein joudun autoilemaan oman korttelini ympäri useita kertoja, ennen kuin sopiva paikka löytyy. Tässä kuluu turhaan bensaa, joka on kallista. Miksi kaupunkeihin ei voida tehdä lisää parkkipaikkoja? Miksi esimerkiksi Kallion alueella on muutamia puistoja, joihin ei saa ajaa autolla ollenkaan? Kun kerran alueella asuu paljon ihmisiä, joilla on auto, olisi luonnollista, että puistoista muutettaisiin parkkipaikkoja.

Mainokset

One thought on “Ensin oman maan asiat kuntoon

  1. Naulan kantaan! Etenkin toi Hesari-juttu. Silloin kun koira on mulla, yöt ovat tuskallisia. Alkuyön vain odottaa milloin postinkantaja rymistelee ovelle ja koira saa hermarin. Puolet yöstä menee pilalle. Saisivat minusta tosiaan tiputtaa aviisin varovaisemmin, ehkä juuri kuplamuovissa, ja muutenkin kulkea käytävässä hissukissun. Jakajien kunniaksi on sanottava, että jotkut heistä ovat viisastuneet kuultuaan hurjistuneen koiran murinan ja ryhtyneet toimimaan diskreetimmin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s