Hei me kommentoidaan

Olettekin varmaan huomanneet, että kaikki tiedotusvälineet ovat nyt monta päivää puhisseet lauantaina 23.2. pelatusta jääkiekon SM-liigan ottelusta HIFK vastaan Jokerit.

Siinä matsissa taklattiin ja huudeltiin rumia. Siinä matsissa ei tapeltu. Siinä matsissa Martti Järventie taklasi Steve Mosesin sairauslomalle sääntöjen puitteissa. Markus Nordlund taklasi Ville Peltosen sairauslomalle mielestäni sääntöjen puitteissa.

Nyt otteluun tai siihen jotenkin epämääräisesti liittyviin aiheisiin ovat ottaneet kantaa kaikki asiaan kuuluvat ja kuulumattomat henkilöt. Poliisiylijohtaja Mikko Paatero on väheksynyt liigan kurinpitoa, kansanedustaja Simo Rundgren on huolissaan ”jääkiekkoon pesiytyneestä epäinhimillisestä väkivallasta”, vihreä kaupunginvaltuutettu Leo Stranius kyseli Facebookissa, voisiko jääkiekosta poistaa kokonaan taklaamisen, Hitler on kuullut asiasta youtube-videolla, Aller vetäytyi HIFK:n sponsoroinnista Pauli Aalto-Setälän johdolla ja keskustelupalstat täyttyvät tuttuun tapaan aivopieruista.
”Onhan siinä urheilullisesti jotain pielessä, jos jääkiekkokaukalo alkaa muistuttaa enemmän tappeluareenaa kuin urheilukenttää”, sanoi apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske Ylelle.

Mutta kun. Tällä kaudella SM-liigakaukalo nimenomaan EI ole muistuttanut tappeluareenaa. Siellä on tapeltu vähemmän kuin koskaan viimeisen kymmenen kauden aikana. SM-liigaa sanotaan nyt oikealta ja vasemmalta väkivaltaiseksi sarjaksi. Hokimyllyn voisi varmaan mieltää väkivallaksi niin halutessaan, mutta ei sentään sääntöjen puitteissa tapahtuvia taklauksia. Tappelut eivät ole SM-liigan tai minkään muunkaan kiekkosarjan ongelma.

Maailman parhaassa jääkiekkoliigassa NHL:ssä tapellaan jos ei nyt ihan joka kierroksella, niin ainakin vähintään joka toisella kierroksella. Se tarkoittaa useita lätkätappeluita viikossa. Vaikka tappeluiden määrä on Pohjois-Amerikassakin vähentynyt 80&90-lukujen hulluista vuosista, ovat silti edelleen arkipäivää.

Maailman parhaassa jääkiekkoliigassa siis.

Kotimaan SM-liiga ei tarvitse vähemmän taklauksia tai tappeluita vaan enemmän turvakaukaloita http://www.youtube.com/watch?v=vqjPIel5K40 . Ne edistäisivät pelaajien turvallisuutta järkevämmällä tavalla kuin mikään muu esillä ollut idea.

Jääkiekkosarjoissa loukkaantuu pelaajia. Useimmiten taklauksista, olivat ne sitten sääntöjen mukaisia tai eivät. Jääkiekko on raju kontaktilaji. Joskus käy huono tuuri, kuten Ville Peltoselle ja Steve Mosesille kävi 23.2.

Ei sen vuoksi pidä koko lajia tai liigaa tuomita.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s